ال ای دی مادون قرمز (چیپ LED IR )

ال ای دی مادون قرمز (LED IR) در انواع PowerLED و SMD توسط صنایع روشنایی صبا ارائه میشود. بیشترین کاربرد چیپ LED مادون قرمز با طول موج 850 نانومتر جهت تولید و ساخت پروژکتور مادون قرمز (پروژکتور IR) ، پرتو دهی گرمایشی (فیزیو تراپی) و همچنین ارتباطات بیسیم می باشد. جهت خرید ال ای دی مادون قرمز انواع آن را در توان های بالا و پایین به همراه قیمت ببینید.

همچنین این مجموعه قابلیت ارائه تراشه  LED با طول موج های 730-750-810-850-940 نانومتر را دارد.

شایان ذکر است که کلیه چیپ های ال ای دی مادون قرمز صنایع روشنایی صبا دارای تراشه Epistar یا Epileds و محصول شرکت HELIO تایوان و دارای دیود زنر داخلی جهت باقی ماندن برقراری اتصال مدار در هنگام بروزمشکل می باشند.

معرفی ال ای دی مادون قرمز

ال ای دی مادون قرمز یا ال ای دی IR که از واژه Infrared light emitting اقتباس شده است. ال ای دی دارای نور نامرئی قرمز رنگ می‌باشد؛ که بیشتر درون دستگاه‌های گیرنده یا فرستنده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

هم‌چنین می‌توان از این ال ای دی‌ها، در قسمت‌هایی مانند درب ورودی و خروجی ساختمان یا درب ورودی آسانسور نیز برای ایجاد دید بیشتر استفاده کرد.

اما عمدتاً LED مادون قرمز در دوربین‌های دید در شب مورد استفاده قرار می‌گیرد. تا در هنگام تاریکی هوا نیز، به خوبی امکان مشاهده محیط‌های حساس مانند طلافروشی‌ها را فراهم کنند.

توجه داشته باشید که LED های مادون قرمز از جنس آرسنید گالیم یا آلومینیوم گالیم ساخته می‌شوند و بیشتر دارای نقش مکملی برای گیرنده‌های IR جهت نمایش نور محیط هستند. این ال دی‌ها بنا بر نوع طراحی که دارا هستند، می‌توانند طول موج‌های مختلفی را در محیط مورد نظر تولید کنند.

کاربرد LED مادون قرمز در دوربین مدار بسته

در دوربینهای مدار بسته ای که از قیمت کمتری برخوردار هستند. از ال ای دی های ارزانتری جهت تامین نور محیط استفاده می شود .

در صورتی که در دوربین‌های مدار بسته مهم‌تر که دارای قیمت بیشتری هستند. از ال ای دی‌های مادون قرمز بسیار با کیفیت‌تر، جهت تأمین کامل نور محیط استفاده می‌شود. تا قدرت دید کامل در هنگام شب به طور کامل فراهم شود. به گونه‌ای که حتی چهره افراد نیز در این دوربین‌ها قابل تشخیص است.

با توجه به اینکه دوربین مدار بسته تا چه اندازه حرفه‌ای باشد. از 3 تا 5 ال ای دی حرفه‌ای مناسب درون آن استفاده می‌شود.

LED مادون قرمزکاربردLED اشعه مادون قرمز در تلویزیون

یکی از مهم‌ترین مکان‌های استفاده از ال دی دی‌های مادون قرمز کنترل تلویزیون است. با استفاده از دو سنسور فرستنده و گیرنده در قسمت کنترل و تلویزیون به راحتی می‌توانید دستورات مناسب را برای تلویزیون از طریق نور مادون قرمز ارسال کنید.

توجه داشته باشید که  هنگام استفاده از اشعه مادون قرمز، فرستنده و گیرنده باید مقابل یکدیگر قرار داشته باشند. تا بتوانند با یکدیگر به راحتی ارتباط برقرار کنند.

موج مادون قرمز:

به آن دسته از امواج الکترومغناطیسی که دارای طول موجی ما بین 750 نانومتر تا 1 میلی متر می باشند امواج مادون قرمز یا Infrared گفته میشود. که این امواج به سه باند مادون قرمز نزدیک ، مادون قرمز میانی و مادون قرمز دور تقسیم میشوند.

کاربردهای اشعه مادون قرمز:

  • ریموت دستگاه ها (در بسیاری از دستگاه ها مانند تلویزیون ، گیرنده های دیجیتال و … از اشعه مادون قرمز جهت ارسال پالس از ریموت به گیرنده استفاده میشود.)
  • فیزیوتراپی (بسیاری از دستگاه های فیزیوتراپی از اشهع مادون قرمز جهت تسکین درد استفاده می کنند)
  • تلفن همراه (در موبایل ها به خصوص در گذشته ای نه چندان دور از اشعه مادون قرمز جهت انتقال اطلاعات مابین دو دستگاه استفاده میشد)
  • گرمایش تابشی(جهت انتقال حرارت به سطح جسم بدون نیاز به دمش هوای گرم)
  • سیستم های دید در شب ، در بسیاری از سیستم های دید در شب از جمله دوربین ها و تفنگ های نظامی دوربین های شکاری و دوربین های مداربسته از اشعه مادون قرمز جهت روشنایی نامحسوس محیط استفاده میشود. از آنجا که طیف مادون قرمز توسط چشم انسان قابل شناسایی نیست، اگر محیطی را با طیف IR روشن کنیم، آن محیط همچنان در نظر انسان تاریک است. و فقط دوربین های دید در شب با CCD مخصوص به خود روشن شدن محیط با طیف IR را تشخیص میدهند. از این رو به این شیوه می توان بدون جلب توجه محیط اطراف را روشن و مشاهده کرد.

باند مادون قرمز نزدیک که بیشترین کاربرد را دارا می باشد، مابین طول موج های 750 تا 1000 نانومتر است. که بیشترین کاربردهای آن جهت تولید پروژکتور مادون قرمز به منظور تقویت دید در شب دوربین های مداربسته و همچنین جهت تولید ادوات ارتباطات بیسیم می باشد.